MULIG LEVERING DIREKTE TIL DØREN
HURTIG LEVERING 2-3 HVERDAGE
KØB ELEGANT & NORDISK KUNST
14 DAGES FORTRYDELSESRET

Indretning af din entre'

Oprettet d.

Entre indretning har ændret sig gennem tiden og er blevet påvirket af forskellige historiske perioder, kulturelle tendenser og teknologiske fremskridt.

I gamle dage var entreområdet ofte et praktisk og funktionelt rum, som primært blev brugt til at hænge overtøj og opbevare sko. Entreområdet var ofte lille og enkelt indrettet og havde ikke nødvendigvis nogen dekorative elementer.

I mere velstående hjem og i historiske palæer var entreområdet dog ofte mere overdådigt og dekorativt indrettet. Her var entreområdet ofte et imponerende rum, der skulle give et godt førstehåndsindtryk af husets velstand og status. Entreområdet kunne have høje lofter, flotte lysekroner, marmorgulve og vægmalerier.

I 1800-tallets borgerlige hjem blev entreområdet også mere betydningsfuldt, da det blev en vigtig del af den private sfære og derfor også skulle være dekorativt og hyggeligt. Her blev entreområdet ofte indrettet med skabe og kommoder til opbevaring af hatte og handsker, og der blev lagt vægt på at skabe en varm og indbydende atmosfære med tæpper, gardiner og spejle.

I dag er entreområdet stadig vigtigt, men det er også blevet mere praktisk og funktionelt indrettet med fokus på at skabe en god og overskuelig opbevaringsplads, samtidig med at der også er mulighed for at tilføre dekorative elementer og personlig stil.

 

Entreindretning er vigtig, da det er det første rum, man træder ind i, når man kommer hjem. Det er også det sidste rum, man ser, når man går ud af huset, så det er en god idé at sørge for, at entréen afspejler ens personlige stil og giver et godt indtryk.

 

Tips til indretning af din entre

 

 • Opbevaring: En god opbevaringsløsning er vigtig i en entre, da det kan være et rodet område med sko, jakker og tasker. Overvej at installere en garderobe eller et skab med plads til jakker og sko. En kommode eller en bænk med opbevaring kan også være en god idé.
 • Spejl: Et spejl i entréen er praktisk, da man kan tjekke sit udseende, inden man går ud af døren. Det kan også give rummet mere lys og åbenhed.
 • Belysning: God belysning i entréen er vigtig, da det kan være et mørkt område i huset. Overvej at installere en loftslampe eller en væglampe. En lille lampe på en kommode eller en bænk kan også give en hyggelig atmosfære.
 • Farver og materialer: Brug farver og materialer, som passer til resten af huset. En farve eller et mønster på en væg kan give en flot effekt i entréen. Brug gerne naturlige materialer som træ, sten eller metal til at give et rustikt og moderne udtryk.
 • Personlige detaljer: Tilføj personlige detaljer, som afspejler ens personlige stil og interesser. Det kan være et maleri, en vase med blomster eller et fotogalleri.
 • Gulvtæppe: Brug et gulvtæppe for at give rummet en hyggelig stemning og for at skabe en separat zone i entréen.
 • Skab en velkomststemning: Tilføj et par indbydende elementer, som en dørkrans eller en lille skål med nødder eller frugt, for at give gæsterne en varm velkomst.

 

Samlet set er entreindretning vigtig for at skabe en god første impression og for at organisere og opbevare tingene i entréen på en praktisk måde. Det er vigtigt at skabe en indbydende og hyggelig atmosfære i entréen, som passer til ens personlige stil og behov.

 

Eksempler på entre indretning

 

 • Minimalistisk: En minimalistisk entre kan have en enkel og ren stil med enkle opbevaringsløsninger og neutrale farver. Brug en bænk eller en skammel med opbevaring under for sko og enkle hylder til at opbevare jakker og hatte.
 • Skandinavisk: Skandinavisk entre design indebærer en lys farvepalet, organiske materialer og enkelhed i design. Brug naturlige elementer som træ eller sten, enkle opbevaringsløsninger og enkel belysning for at skabe en varm og hyggelig atmosfære. Tilføj en stregtegning eller to for en let og elegant atmosfære. Se alle Mette Handbergs stregtegninger her. 
 • Klassisk: En klassisk entre kan have en elegant og sofistikeret stil med møbler i mørkt træ, en antik spejl og klassiske lysestager. Brug en stor tæppe eller et gulv-løber for at tilføje tekstur og farve til rummet.
 • Moderne: En moderne entre kan have en strømlinet og minimalistisk stil med en enkel farvepalet og møbler i metal eller glas. Brug en vægtavle eller enkle hylder for opbevaring og enkle belysning for at skabe et moderne og stilfuldt look.
 • Kunstnerisk: En kunstnerisk entre kan have farverige malerier eller et unikt kunstværk på væggen. Brug enkle opbevaringsløsninger og belysning for at fremhæve kunstværket og skabe en varm og hyggelig atmosfære.
 • Rustik: En rustik entre kan have en varm og hyggelig stemning med møbler i træ eller metal og naturlige elementer som træ og sten. Brug en enkel bænk med opbevaring under og hylder til at opbevare hatte og jakker.
 • Strand-inspireret: En entre med en strand-inspireret stil kan have en let og luftig stemning med lys farvepalet og naturlige materialer som træ og raffia. Brug opbevaringskurve eller bøjler og et spejl for at skabe en hyggelig og funktionel stemning i rummet.

 

Disse er blot nogle eksempler på entre indretning, og der er mange forskellige stile at vælge imellem afhængigt af din personlige smag og stil.

Indret med praktik og personlighed for øje

 

Entre indretning som skrevet  er vigtigt, fordi entreområdet er det første rum, vi træder ind i, når vi kommer hjem. Det er også det sidste rum, vi ser, når vi går ud af døren. Derfor kan entre indretningen være med til at give et godt førstehåndsindtryk af vores hjem. Indret din entre med personlighed, og hav øje på både praktik, design og kunst. Se hele kollektionen af Mette Handbergs kunstplakater her.

En godt indrettet entre kan også have praktisk formål. Det kan give os en følelse af organisering og kontrol, når vi kommer hjem, og hjælpe os med at holde vores hjem rent og ryddeligt. En funktionel entre kan give os plads til at hænge vores overtøj og opbevare vores sko og andre dagligdags genstande, så de ikke er spredt rundt i resten af huset.

Desuden kan entre indretning også være med til at skabe en følelse af velvære og hygge, når vi kommer hjem. Hvis entreområdet er indrettet med omtanke og med vores personlige stil og smag i tankerne, kan det give os en følelse af hjemlighed og varme.

Så alt i alt er entre indretning vigtigt, fordi det kan give et godt førstehåndsindtryk af vores hjem, være praktisk og organisatorisk, og skabe en følelse af velvære og hygge, når vi kommer hjem.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar